Soldeu

Soldeu är en mycket populär by både under vinter- och sommarsäsongen.  Det är en mysig och trevlig by som håller hög standard. Här finn många trevliga restauranger, barer och några affärer.  Vart man än bor i Soldeu så har man nära till kabinbanan som ligger mitt i byn och tar dig upp i Grandvaliras skidsystem.

Vill du någon dag åka ner till huvudstaden så går det bussar som tar dig ner på ca 25 minuter.

Soldeu ligger på ca 1710 m över havet och hit kommer många turister: familjer, par och konferensgrupper. Här upplever man en avslappnad och skön atmosfär och det finns även bra after ski.  Soldeu är charmigt, mycket på grund av sin traditionella charm och här finns några gammaldags världshus som lokalt kallas för Bordas, som är konverterade bondgårdar.  Restaurangernas kök serverar allt från det franska, spanska, indiska, brittiska, och det mexikanska köket. Nedan listar vi rekommenderade restauranger i Soldeu:

 

Cort del Popaire

En äkta gammaldags ”borda” mitt i Soldeu som serverar smakrika andorranska rätter i en genuin atmosfär. Kött är deras paradrätt. Huvudrätter för mellan €15-25.

 

La Fontanella

Vägg i vägg med hotellet Piolets Spa hittar du denna lite italienska restaurang med pizzor och pastarätter.. Mysig atmosfär och rätter för runt €9.

 

Sol i Neu

Hittar du under gondolen i Soldeu. Restaurangen har ett soldäck och serverar enklare luncher på nedervåningen för mellan €5-15 under dagen. På kvällen serveras finare kötträtter om man så önskar. Mellan  €15-25.

 

Afterski Soldeu

Till skillnad från många andra skidorter så börjar generellt after-skin runt klockan 18. Många av pubarna eller barerna erbjuder oftast liveband och happy hour varje kväll i veckan.

 

Ice Berg Bar

Piolets Spa’s egen bar med “happy hour” där de erbjuder 2-för-1 nästan hela kvällen. Hit kommer gärna hotellets gäster men även säsongsarbetarna trivs här då det ofta är bra drag med DJ och temakvällar.

 

Fat Albert’s (Fatty’s)

Hit kommer gärna de äldre skidlärarna och har du tur så får du höra dem sjunga, dock hellre än braJ Atmosfären här är gemytlig och stämningen hög. Börjar du sen bli hungrig efter after-skin så är det bara att gå en trappa ner där det serveras god mat i stora portioner för mellan €8 – 18.

 

Aspen

Gillar du Premier League? Då är det till Aspen du ska gå. Öl och en enklare pub-meny finns tillgängligt hela kvällen.

1 comment on “Soldeu”

Lämna ett svar