Vallnord skidsystem

Vallnord är det mindre systemet i Andorra och här erbjuds ca 100 km pist. Området är uppdelat i två system, Arcalis och Arinsal/Pas där varje system har olika karaktärer.

För barnfamiljer och nybörjare är Arinsal/Pal bra områden att börja i. Här finns mestadels snälla, härliga och välpreparerade backar och ett flertal trevliga matstället att vila upp sig på.

Arinsal/Pal har, förutom gröna nybörjarbacka och blåa backar, flertalet röda och svarta backar för de som söker större utmaning. Här finns även free-ride- och free-styleområden. En stor kabinbana sammankopplar systemen i Arinsal/Pas.

Arcalís är ett känt område för bra offpist skidåkning. Här åker man på runt 2600 m.h.ö vilket gör området mycket snösäkert. I Arcalís finns även möjlighet till skidåkning i backar med alla svårighetsgrader, snowparks och bordercrossbanor. Med ett liftkort har ni tillgång till hela området Vallnord. Oftast bor man i områden i/vid Arinsal/Pal för i Arcalis finns inga hotell. Så när man vill åka skidor i Arcalis så går det daglig busstransport mellan Arinsal/Pal och Arcalas.

Förutom bra skidåkning erbjuds även möjlighet till olika upplevelserika snöaktiviteter som exempel hundspann, skotersafari, free style områden snowparks och skidskola.

 

Info om Vallnords skidsystem:

Högsta åkhöjd –  2600 möh

Total pistlängd ca 100 km

Svarta pister ca 7 st

Röda pister ca 26 st

Blåa pister – ca 23 st

Gröna pister – ca 13 st

Liftar – ca 49 st

Restauranger i pisten – ca 21 st

Freestyle områden – 3 st

Lekplatser för barn – ca 3 st

Längdåkningsspår – Nej

Goda toalett faciliteter – Ja

Sjukstugor – Ja, nästan vid varje dalstation

App man kan ladda ner om Vallnord – Ja

Lämna ett svar